Storlek
1 hus med 24 lgh
Byggstart
Nov 2020
Option
Option på ytterligare 8 likadana hus
Färdigställt sista huset
Aug 2023

Långströmsgatan ROT

Längs med Långströmsgatan i Svartedalen utför Balder en förtätning av staden med 650 nya bostäder. Samtidigt passar man på att renovera de befintliga huskropparna som uppfördes 1966-1969, totalt 25 stycken huskroppar med 24 hyresgästlägenheter i varje hus. På andra sidan gatan ska Balder uppföra 7 nya huskroppar, där Tuve Bygg just nu uppför Bergsfallet och även kommer att uppföra Bergskristallen. I området kommer även två parkeringshus byggas och tre punkthus har redan uppförts mellan de befintliga husen.

16 av de befintliga huskropparna har redan renoverats och Tuve Bygg är nu på plats för att fräscha upp nästa hus, med option på att renovera resterande 8 hus. Optionen med hus nr. 2 påbörjas redan i april, parallellt med att hus 1 färdigställs.

Idag består fasaden av dansk sjösten och betong, men kommer när renoveringen är färdigställd bestå av en ny skivfasad samt målad betong, där husen färgsätts med en av fyra accentkulörer.
Taken läggs om, fönster byts ut och samtliga installationssystem uppdateras, samt nya moderna balkongfronter. I resterande delar av lägenheterna får de boende välja mellan 3 paket på den invändiga renoveringen där det minst omfattande paketet omfattar nytt helkaklat badrum med modern stilren inredning, och det mest omfattande paketet innebär en komplett renovering med bland annat nytt kök och nya ytskikt. De boende har även möjlighet att lägga till balkonginglasning i samband med att balkongfronterna byts ut mot nya.

I två av huskropparna ska dessutom  befintliga fastighetsutrymmen till viss del byggas om till nya lägenheter.

"Att få möjlighet att göra repetitiva projekt som detta med flera likvärdiga hus gör att vi kan "trimma vår organisation". Detta gynnar både byggtid och produktionskostnad då vi lär oss projekten och svårigheter vi stött på i hus 1 har vi förhoppningsvis redan lösningar på nu när vi snart påbörjar hus 2 "säger Arbetschef Erik Linder. 

 

Hej! Vill du veta mer?

Erik Linder
Arbetschef

070-185 15 74
erik.linder [at] tuvebygg.se