
Vi tror på att grunden till en miljömässig och ekonomiskt hållbar verksamhet läggs på det sociala planet. Om våra medarbetare känner att de utvecklas, behandlas lika och mår bra, så gör de också ett bättre jobb. Något som allt som oftast smittar av sig på kunder, partners och leverantörer. Med ett välmående Tuve Bygg har vi chansen att hjälpa fler att komma in på arbetsmarknaden och engagera oss för de utsatta i samhället.
På Tuve Bygg arbetar vi aktivt med att fullfölja vår vision om att attrahera och behålla personal med bred kompetens som stimuleras till utveckling, trivs på jobbet, samarbetar väl med arbetskamrater, kunder och leverantörer samt kan visa ett personligt engagemang som värnar om kunder och projekt.
För att alla inom organisationen ska följa visionen, har vi lagt stor vikt på att ständigt försöka förbättra vårt arbetssätt och våra medarbetare. Därför genomför vi kontinuerligt medarbetarundersökningar, vars resultat ligger till grund för förändring och förbättring.
Tuve Bygg har en gedigen utbildningspolicy som säger att varje medarbetare ska tillhandahållas utbildning som stödjer den personliga utvecklingen. Medarbetarna har därför årligen minst ett medarbetarsamtal för att gemensamt med sin chef sätta olika mål och identifiera vad som krävs för den personliga utvecklingen. Utöver de utbildningarna som varje medarbetare måste genomgå, erbjuds ett flertal olika utbildningar och kurser för att främja kompetensen inom yrkesrollen. Samtliga nyanställda får även ta del av en specifik introduktion baserat på sin tjänst.
Vi har en jämställdhetsplan som vi kontinuerligt arbetar med. Den säger att anställda, styrelse och ledning ska verka för att åtskillnader eller diskriminering som beror på kön eller etnicitet ej får förekomma. Vi har även formulerat ett strategidokument som styr arbetet med jämställdhet och mångfald, framför allt kopplat till rekryteringsprocessen där det alltid ska vara likställd behandling av arbetssökande.
Arbetsmiljöverket har under tre år drivit ett stort projekt kallat STORA BYGG i Sverige, vilket Tuve Bygg med självklart deltagit i. Syftet är att minska riskerna för olyckor och ohälsa. Vid besöken hos oss har Arbetsmiljöverket granskat vårt systematiska arbetsmiljöarbete och hur väl våra rutiner når ut till våra byggarbetsplatser.
Ett exempel på resultatet av STORA BYGG är att vårt huvudskyddsombud nu arbetar till 100 procent med skyddsfrågorna och genomför bland annat skyddsronder på alla våra byggarbetsplatser i Göteborgsområdet.
Arbetsmiljögruppen eller så kallade Skyddskommittén består av tjänstemän och yrkesarbetare med olika roller där alla nivåer av medarbetare i företaget finns representerade. Gruppen arbetar med att sätta arbetsmiljön för medarbetare och underentreprenörer i fokus och genom gemensamt beslutade åtgärder arbeta för att ständigt förbättra våra arbetsmetoder och rutiner.
På Tuve Bygg arbetar vi aktivt med vår uppförandekod som är upprättad för att bidra till en hållbar samhällsutveckling. Förutsättningar för detta är att verksamheten engagerar sig socialt med både hänsyn till miljö och människor och där vi ska bedriva ett ansvarsfullt företagande. Sexuella trakasserier och diskriminering är inte vanligt förekommande men bolagets ståndpunkt är att nollvision mot detta gäller. För att säkerställa att uppförandekoden följs görs en uppföljning av medarbetarundersökningen för att se ifall sexuella trakasserier eller diskriminering inträffat.