Storlek
250 st lägenheter samt ett underliggande garage i två våningar.
Byggstart
Våren/sommaren 2019
Entreprenadsumma
302 Mkr
Färdigställt
Sommaren 2022

Nya Kvibergshuset

Vid Beväringsgatan i Gamlestaden bygger vi för Framtiden Byggutveckling (tillsammans med Poseidon) ett spektakulärt hus med 250 lägenheter. Huset blir terrasserat med en höjd som varierar mellan 5 och 16 våningar.

Huset byggs i vinkel och alla lägenheter får balkong eller takterrass. I bottenplan planeras för verksamhetslokaler som skapar liv och rörelse kring huset. Terrasseringen av huset ger utrymme för spännande taklösningar. Taket täcks av solceller – en möjlighet att utnyttja den uppseendeväckande ytan. Det nya huset byggs på mark intill Poseidons nuvarande bestånd på Beväringsgatan.

 

När grannhusen byggdes i slutet av 1950-talet var de Europas största bostadshus och väckte uppmärksamhet genom sin storskalighet. Nu är det dags att inte bara bygga fler lägenheter i området, utan även skapa nya tidsavtryck genom en modern byggnad, som väcker uppmärksamhet på andra sätt. Med det vinklade huset skapas samtidigt nya ytor och gårdsmiljöer i området, samt ett underliggande garage i två plan. 

(Bild: Tengbom)

Hej! Vill du veta mer?

Erik Linder
Arbetschef

070-185 15 74
erik.linder [at] tuvebygg.se