Storlek
9000 kvm
Byggstart
Jan 2021
Entreprenadsumma
137 Mkr
Färdigställt
Nov 2022

Mercedes i Linköping

Vårt största projekt i Linköping startades under december 2020 på plats och är en Mercedesanläggning om ca 9000 kvm. Projekteringen har drivits under senare halvan av 2020 och har letts av Tuve Bygg i Uddevalla under ledning av projektchef Johan Oresten. ”Vi har tidigare uppfört en bilhall för Hedin Bil i Trollhättan. Vårt koncerngemensamma arbete inom Hedin Group och Tuve Bygg har inneburit att vi kunnat dela erfarenheter från regionen här i väst och från region i Stockholm för att kunna planera och bygga effektivt.” säger Johan.
Denna nya Mercedesanläggning kommer att innehålla en toppmodern utställningshall för både nya som begagnade bilar, däckhotell, verkstad, recond. När man i framtiden besöker denna anläggning kan man även passa på att ta en lunch i restaurangen som kommer att finnas här för att sedan avsluta med ett besök på plan tre för att titta på de senaste nyheterna från AMG.

Anläggningen byggs i Mercedes nya designkoncept MAR2020 vilket innebär både utvändiga och invändiga designkrav.
Detta är en av tre bilanläggningar på samma tomt. Övriga två är en Porscheanläggning samt en Jaguar Landrover som vi på Tuve också bygger.
​Läs mer om de projekten här på vår hemsida.

Balder är fastighetsägare.

 

 

Hej! Vill du veta mer?

Robert Uthberg
Arbetschef Uddevalla

070-185 15 05
robert.uthberg [at] tuvebygg.se