Storlek
2 500 m² tillbyggnad
Byggstart
Oktober 2018
Entreprenadsumma
64 Mkr
Färdigställt
December 2019

Hede Fashion Outlet

Hede Fashion Outlet (tidigare Freeport) är ett köpcentrum i Varla i norra delen av Kungsbacka, endast 25 min söder om Göteborg. Här finns i dagsläget ett femtiotal butiker, som säljer kläder, skor och inredning av kända varumärken till lägre priser än i "vanliga" butiker samt caféer och restauranger.

 

Hede Fashion Outlet invigdes 2001 och 2014 fick köpcentret nya ägare och är nu en del av VIA Outlets.

 

Det mest spektakulära inslaget i arkitekturen på Hede Fashion Outlet är de fem pyramider i stål och glas som finns i området, en i varje hörn och en – något större än de andra – vid entrén till området. Hela Hede Fashion Outlet-komplexet mäter ungefär 190×130 meter. Det består av flera olika byggnader, samlade runt en stensatt gångväg som löper i en ring runt komplexet. Ett varv på denna väg är ungefär 370 meter.

 

Nu ska området utökas med en tillbyggnad på 2 500 kvm, vilket innebär att ca 15 st butiker samt en restaurang tillkommer. De befintliga butikerna är byggda för att skapa en kvarterskänsla, vilket även ska omfatta tillbyggnaden. Tuve Bygg AB har fått förtroendet att utföra denna tillbyggnad under oktober 2018 - december 2019. Den nya delen kommer också att få en spännande arkitektonisk utformning, med en välkomnande entré med ett svävande trätak.

 

" - Vi valde Tuve Bygg eftersom företagets storlek och kompetens samt flexibilitet passade projektet väldigt bra ", säger Emil Gustafsson, Gruppchef Projektledning & Partner, Sustend AB.

 

Projektet ska LEED Gold-certifieras (Leadership in Energy and Environmental Design ) vilket är ett internationellt system för miljöcertifiering för byggnader. Certifieringen riktar in sig på minskad användning av resurser så som mark, vatten, energi och byggnadsmaterial.

 

" - Sustend är en ny samarbetspartner för oss och ger detta projekt en extra engagemangskick. Vi är imponerade av deras lösningsorienterade arbetssätt och hoppas att detta leder till nya projekt tillsammans", säger Vladimir Stanoev, Projektchef Tuve Bygg AB.

 

Hej! Vill du veta mer?

Dime Usinovski
Arbetschef

070-185 15 73
dime.usinovski [at] tuvebygg.se