Storlek
43 lgh samt P-hus i 3 plan
Byggstart
Aug 2021
Entreprenadsumma
93 Mkr
Färdigställt
Maj 2023

Framtiden Byggutveckling – Selma kvarter 9

Framtiden Byggutveckling har gett Tuve Bygg uppdraget att bygga kvarter 9 längs med Litteraturgatan i Selma stad, Backa. Det är andra kvarteret i den stora omvandling som Litteraturgatan kommer genomgå fram till 2026. En trivsam kvartersstad med tydlig grön identitet och stadsmässig karaktär kommer växa fram. I kvarter 9 får de boende en egen avskild innergård där hyresrätter byggs ovanpå parkeringshuset. Byggstarten beräknas till hösten 2021.

”Det är fantastiskt roligt att Tuve Bygg kan dra igång byggnationen av ytterligare ett kvarter längs Litteraturgatan, vilket ger oss bra förutsättningar för kommande sex kvarter som ska byggas. Vi ser verkligen fram emot att tillföra fler bostäder och bidra till att skapa mer liv och rörelse i Selma stad”, säger Anna Wetterberg, projektledare på Framtiden Byggutveckling.

Poseidon kommer att äga och förvalta de färdigställda hyresrätterna i åtta kvarter vid Litteraturgatan. Totalt byggs elva kvarter och Egnahemsbolaget bygger över 200 bostadsrätter i sina tre kvarter.

”Vi på Tuve Bygg ser fram emot att genomföra bygget av detta projekt för Framtiden. Vi har den rätta kompetensen och erfarenheten för att kunna leverera enligt de höga förväntningar som ställs på utformningen och resultatet”, säger Dime Usinovski, arbetschef på Tuve Bygg.

 

Hej! Vill du veta mer?

Dime Usinovski
Arbetschef

070-185 15 73
dime.usinovski [at] tuvebygg.se