Tuve Bygg stödjer Unicefs hjälparbete

Tuve Byggs sponsringsråd har beslutat att stödja Unicefs hjälparbete genom vårt CSR engagemang, istället för att ge en sommarpresent till oss anställda.

 

Varje dag hjälper Unicef organisationen miljontals barn att överleva och utvecklas. Bebisar vaccineras mot dödliga sjukdomar.
Allt fler flickor får gå i skolan. Barnsoldater befrias. Familjer återförenas efter katastrofer. Det går att förändra barns liv och de vet hur man gör. Vi vill stödja deras arbete!

Fredagen den 1 juni efter lunch fick vi besök av Ella Wåhlin och Joakim Hall, som båda arbetar i Unicefs Frivilliggrupp i Göteborg. Som frivilligarbetare arbetar de lokalt med att t ex besöka flyktingförläggningar i Göteborgsområdet, där man anordnar lek och aktiviteter samt uppmärksammar barns rättigheter. De berättade om Unicefs organisation och hjälparbete, som kämpar för alla barn i världen. Unicef är en politiskt och religiöst obunden organisation och deras verksamhet är helt och hållet beroende av gåvor från företag och privatpersoner. Deras arbete styrs av Barnkonventionen och FN har gett Unicef i uppdrag att arbeta för att Barnkonventionen ska följas av alla länder som skrivit under den. 

Vi tuvebyggare är stolta att kunna stötta detta arbete genom att avstå från en sommarpresent till oss anställda. Ella och Joakim fick motta

en check på 50 000 kr av sponsringsrådet (här representerade av Pia Taxén och Lars Elfast), som ett bidrag till Unicefs hjälparbete. 

Vill du läsa mer om Unicef eller engagera dig i deras verksamhet, klicka här för att komma till hemsidan.