Tuve Bygg bygger nytt kontrollrum för INOVYN Sverige AB

INOVYN Sverige AB har sin verksamhet i Stenungsund, där man producerar natronlut, PVC och saltsyra. Nu ska ett nytt centraliserat kontrollrum byggas och Tuve vann upphandlingen. Det är ett projekt med säkerheten, kvalitetssäkring och systematiska arbetsmiljöfrågor i fokus. Byggnaden beräknas vara färdigställd februari 2020.

Bild: INOVYN Sverige AB

INOVYN Sverige AB är ett kemiföretag, med 17 produktionsanläggningar i Europa. I Stenungsund producerar man natronlut, PVS och saltsyra. Nu ska ett centraliserat kontrollrum byggas, som ska innehålla personalytor, teknikutrymmen/ventilation/batterirum/ställverk/instrumentrum samt kontrollrum.

Denna byggnad ska uppföras i gastätt och explosionsklassat utförande (skyddsrum).

 

Tuve Bygg vann denna upphandling av entreprenaden, genom att uppfylla alla krav med fokus på hantering av säkerhet, kvalitetssäkring och systematiska arbetsmiljöfrågor.

 

" Vårt val föll på Tuve Bygg AB, då de har väl inarbetade rutiner avseende säkerhetstänkande och ett flexibelt synsätt för att driva entreprenaden", säger Carna Löfving, Inköpsansvarig på INOVYN Sverige AB.

 

Storleken på byggnaden är 923 m² och inkl. ca 20 parkeringsplatser för akututryckningar och ordinarie skötsel och tillhörande gräsmattor omfattar projektet 2 000 m². Projektet kommer att utföras som en Ab04 Utförandeentreprenad.

 

"Ett fantastiskt projekt med en komplex byggnad där vi har stort fokus på säkerhet och arbetsmiljö, med vackra Hakefjorden som närmaste granne", säger Robert Uthberg, Arbetschef på Tuve Bygg AB.

 

Projektet byggstartades i mars i år och tillbyggnaden beräknas vara klar februari 2020.