Tuve Bygg bygger Nya Kvibergshuset för Framtiden Byggutveckling

Framtiden Byggutveckling ska bygga 250 hyresrätter på Beväringsgatan, och Tuve Bygg har fått förtroendet att utföra projektet som en totalentreprenad. Huset blir terrasserat med fem till sexton våningar. Med det vinklade huset skapas samtidigt nya ytor och gårdsmiljöer i området. Det spännande taket kan bl a nyttjas för solceller. Byggstarten beräknas till våren 2019 och planerad inflyttning är sommaren 2022. Projektsumman uppgår till 302 Mkr.

Bild: Tengbom

I natursköna Kviberg i Kortedalabergen norr om Göteborg ligger Kvibergshusen på Beväringsgatan och Befälsgatan. Dessa hus fick mycket uppmärksamhet när de byggdes 1959/1960 – då som norra Europas största bostadshus med hyresrätter.

Nu planerar Framtiden Byggutveckling att bygga 250 hyresrätter på Beväringsgatan, och Tuve Bygg har fått förtroendet att utföra projektet som en totalentreprenad. 

Huset blir terrasserat med fem till sexton våningar. Med det vinklade huset skapas samtidigt nya ytor och gårdsmiljöer i området. Det spännande taket kan bland annat nyttjas för solceller och i bottenplan planeras för verksamhetslokaler som skapar liv och rörelse kring huset. Ett underliggande garage i två plan kommer också att byggas.

”Det är med stolthet vi på Tuve Bygg tar oss an detta spektakulära projekt ihop med Framtiden Byggutveckling. Kvibergshuset, som när det är färdigställt kommer att bli ett nytt landmärke i orådet, med sin utmanande och spännande arkitektur”, säger Per-Anders Björk, Arbetschef på Tuve Bygg AB.

Poseidon kommer att äga och förvalta de färdigställda bostäderna på Beväringsgatan.

”Tillsammans med Tuve Bygg bygger vi 250 hyresrätter i Kviberg, och skapar nya tidsavtryck i ett modernt storskaligt bostadshus med en spännande och originell lösning av taket. Ett hus som kommer att väcka uppmärksamhet”, säger Mattias Ström, Projektchef på Framtiden Byggutveckling.

Byggstarten beräknas till våren 2019 och planerad inflyttning är sommaren 2022. Projektsumman uppgår till 302 Mkr.